Kotkan meripäivät – Suomen toiseksi suurin kesätapahtuma

Kotkan meripäivät
Kotkan meripäivät järjestetään heinäkuun viimeisenä viikonloppuna

Kotkan meripäivät on Suomen toiseksi suurin yleisötapahtuma jopa yli kahdensadantuhannen kävijän määrällään. Vuonna 2007 meripäivät oli Suomen suurin yleisöfestivaali yli kolmensadantuhannen kävijän määrällään (samaan aikaan Kotkassa oli Tall Ship’s Race). Ensimmäisen kerran Kotkan meripäivät järjestettiin vuonna 1962. Tavaramerkkinä on pysynyt jo vuodesta 1962 tapahtuman merimarkkinat ja avajaisparaati.

Kotkan meripäivät tarjoavat koko perheelle kesätapahtuman merkeissä tekemistä. Festivaalissa koko kaupunki pitää hauskaa konserttin, musiikin, nautiskelun ja monipuolisen ohjelman merkeissä.

Juhlat huipentuvat Kantasataman ja kaupungin keskustan ainutlaatuiseen tunnelmaan auringon laskettua. Myös lapsiperheet on huomioitu runsaalla maksuttomalla ohjelmatarjonnalla, jota järjestetään esimerkiksi Toivo Pekkasen koululla (Lasten meripäivät). Lasten meripäivien ohjelma sisältää erilaisia musiikki- ja teatteriesityksiä.

Mielestäni Kotkan meripäivissä parasta on omaleimainen tunnelma, jossa iloinen juhlahumu valtaa koko kaupungin. Myös monipuolinen kattaus paikallista ja kansainvälistä kulttuuria on iso osa tapahtuman antia. Meripäivillä yhdistyy mukavalla tavalla musiikki, kulttuuri, tanssi, veneily, teatteri sekä urheilu.

Festivaali on saanut aiempina vuosina kritiikkiä humalahkuisista festarivieraistaan mutta viimeisimpien vuosien perusteella pahimmista ylilyönneistä on päästy eroon ja festarikansakin käyttäytyy pääosin varsin sivistyneesti. Meripäivät jakaa siis mielipiteitä eli joukosta löytyy niitä jotka haluavat ehdottomasti  mukaan vuosi toisensa jälkeen ja sitten on niitä jotka haluavat ehdottomasti pysyä poissa Kotkasta kyseisenä viikonloppuna.

Milloin?

Tapahtuma järjestetään aina heinäkuun viimeisenä viikonloppuna ja tapahtuma alkaa virallisesti torstain avajaisparaatilla.

Missä?

Kotkan satamaMeripäivät sijoittuu eri puolille Kotkansaarta. Tapahtuman keskuksena voidaan pitää Kantasatamaa ja Kauppakatua.

Lue lisää tietoa Kotkan Meripäivien omilta sivuilta.