Himoshoppailu ja kiireiset ostoskeskukset eivät välttämättä kuvasta minun tapaani viettää vapaa-aikaa, ja hyvin harvoin löydän itseni vaateliikkeistä tai putiikeista shoppailemasta. Sen sijaan rakastan kauppatoreja ja kirpputoreja, jotka antavat itse asiassa jotain parempaa kuin shoppailun tyydytyksen – vaikka en löytäisi kirpparilta mitään, ei se minua haittaa – tärkeintä on fiilistely, kiertely, ihmisten tapaaminen ja myyjien kanssa jutustelu.

Itseasissa tykkään tehdä ostoksia netissä; voin shoppailla milloin haluan ja minun ei tarvitse lähteä kauppakeskusten ihmisvilinään, sovituskoppeihin ahtautumaan ja kassalle jonottamaan. Netissä shoppailu on äärimmäisen helppoa ja mukavaa, ja monesti olenkin löytänyt vaatteita, elektroniikkaa ja sisustustuotteita huomattavasti edullisemmin.

Tässä kuitenkin minun suositukseni Kotkan shoppailumahdollisuuksista. Aloitetaan niistä omista suosikeista, eli kauppatoreista, joita Kotkassa on kaksin kappalein.

Kotkan kauppatori

Kauppatorilla on mukava viettää kesäpäivää, tai mennä vaikka aamupalalle johonkin kauppatorin kahviloista. Torilta löydät kukkia, kasviksia, marjanmyyjiä ja lauantaisin myös kirpputorikojuja ilmestuu Kauppatorille. Kauppatorille kannattaa ehdottomasti mennä possolle, jos täät paikallista jherkkua ei vielä ole maistanut.

Kauppatori on auki ma-la klo 6-14.30 ja kesäisin myös sunnuntaisin ja ilta-aikaan. Joka kuukausi järjestetään myös suositut markkinat, joka kuhisee sitten enemmän myyjiä ja asiakkaita. Markkinat ovat olleet aina joka kuun ensimmäinen torstai.

Karhulan tori

Karhulan torilla on vilinää keskiviikkoisin ja lauantaisin, jolloin se on auki. Tältä symaattiselta torilta löydät myös kukkia, kasviksia, ja marjoja, mutta myös leipää, kalaa, lihaa ja leivonnaisia. Suositut markkinat nousevat pystyyn viisi kertaa vuodessa aina sunnuntaisin

Kirpputorit

Kirpputoreista voin suositella Jussin Jättikirppistä, jossa voi tehdä huikeita vaate- ja sisustustavaralöytöjä. Jussi on auki ma-pe klo 10-18 ja viikonloppuisin 10-15. Tämä kirppis on kymenlaakson suurin töyden palvelun kirpputori.

Hovinsaaren Kaarikirppis on yksi suosikeistani, sillä se sijaitsee urbaanilla tehdasalueella. Tältä tunnelmalliselta kirpparilta voit löytää myös huonekaluja

Muita kirppareita ovat muun muassa: Goodwill kierrätysmyymälät Karhulassa ja Kotkassa, Pennikirppis Karhulantiellä, Kuperkeikka lastentarvikekirppis Kymintiellä ja Tamburiin Keskuskadulla.

Kauppakeskus Pasaati

Kauppakeskus Pasaati sijaitsee Kotkansaarella Keskuskadulla. Täältä löydät vaateliikkeet, erikosimyymälät, kahvilat ja ravintolat.

Vaateliikkeistä löydät muun muassa seuuraavat vaateliikkeet:

Kodin sisustukeen löytyy myös jonkin verran liikkeitä, mutta näitä toivoisin lisää, sillä tällä hetkellä ClasOhlson ja Sokos taitavat olla ne liikkeet, joissa itse tulee käytyä. 

Pasaatin kahviloista suosikkini on Aschanin Cafe & Deli

Jumalniemen Kauppakeskus

Jumalniemestä löytyy Iittalan Outlet, urheiluliikkeet Intersport ja Power sekä Tokmanni. Näiden takia tulee vierailtua myös Jumalniemessä, ja kauppakeskuksen vieressä on mukavasti myös muita sisustuskauppoja, kuten Asko ja Jysk, sekä Gigantti.