Top 5 nähtävyydet Kotkassa

Kotkaan kannattaa tulla viihtymään pidemmäksikin aikaa, ja etenkin kesäisin täällä on paljon nähtävää ja koettavaa. Olen kerännyt sinulle top 5 nähtävyyttä Kotkassa, ehdit hyvin tutustua niihin jokaiseen myös pitkän lomaviikonlopun aikana.

1. Sapokka Vesipuisto

Sapokan Vesipuisto sijaitsee Kotkan keskustassa Kotkansaarella. Sapokan katseenvangitsija on noin 20 metriä korkea vesiputous. Sen vesi pulppuaa kauniina suoraan merestä noin 500 metrin päästä putouksesta. Puistossa rakastan sitä että se jakautuu kahteen osaan; osassa puistoa on säilytetty tiettyä autenttisuutta, sillä sinne on jätetty luonnon alkuperäistä kasvillisuutta, kuten tervaleppiä ja mäntyjä. Toinen puoli puistosta on rakennettua, josta löydät kauniin ruusuterassin ja kivikkopuutarhan.

2. Merikeskus Vellamo

Merikeskus Vellamossa pääset vierailemaan Suomen Merimuseossa, Merivartiomuseossa, Kymenlaakson Museossa ja Tietokeskus Vellamossa. Merikeskus on erinomainen kohtaamispaikka, jossa pääset kuulemaan ja näkemään koskettavia ja vaikuttavia tarinoita alueen historiasta erilaisten näyttelyiden muodossa.

3. Akvaariotalo Maretarium

Maretariumissa pääset tutustumaan suurimpaan osaan suomalaisista kalalajeista. Täällä kalojen omassa luonnonmukaisessa akvaariossa näet uiskentelevan monta tuttua kalalajia, kuten ahvenen, hauen, ankeriaan, kampelan, kuhan ja mateen. Tapaat myös ehkä sinulle tuntemattomimpiä kaloja, vai miltä kuulostavat mutu, vimpa, toro ja turpa? Martariumissa on 22 kala-allasta ja kalojen lisäksi voit bongata myös rapuja, sammakoita ja vesiliskoja.

4. Kaunissaari

Kaunissaaressa koet lumoavaa kesätunnelmaa tuojotellessa seesteistä maisemaa. Missään muualla et oikeastaan voi kokea vastaavaa saaristotunnelmaa kuin Kaunissaaressa. Saaren söpöt kujat ja rannat kutsuvat pidempäänkin käyskentelyyn, joten tänne kannattaa jäädä pidemmäksikin aikaa. Saaressa on pienvenesatama ja laituriåpaikkoja veneilijöille. Kaunissaareen pääsee helposti myös M/S Otava ja M/S Teklalla.

Kaunissaaressa sijaitsee myös Saaristolaismuseo, taidegalleria, kauppa, kahvila ja ravintola Kaunissaaren Maja. Voit myös ostaa savustettua kalaa ja käsitöitä.

5.Katariinan meripuisto

Katariinan Meripuisto sijaitsee Kotkansaaren eteläisimmässä kärjessä. Puistoalue on 20 hehtaarin suuruinen, joten sieltä löytyy paljon puisto- ja virkistysmahdollisuuksia.

Vuoteen 2003 Katariinan meripuistossa sijaitsi Öljysatama, sanottakoon hyvin ankea sellainen. Onkin mahtavaa että tilalle on tullut näinkin upea paikka, ja tietämätön ei osaisi arvata millainen

Puistosta löydät Fort Katarinan rauniot, jotka liittyvät Ruotsinsalmen taisteluun, puistolalabyrintissa voit tehdä hauskan kävelyretken ja ihastella söpöjä pienoismajakoita.. Puistossa on myös skeittiparkki ja paljon tilaa käyskennellä kallioilla ja raunioilla.