Miksi minä olen menettänyt sydämeni Kotkalle?

Tämä Suomenlahden rannalla sijaitseva yli 50 000 asukkaan pikkukaupunki on syntynyt yhdelle upeimmista paikoista mitä Suomessa voi toivoa. Kotkassa pääsee nauttimaan rennosta saaristoelämästä, viettämään letkeää pikniksunnuntaita upeissa puistoissa ja lähellä on mieletön määrä erilaisia luontokohteita. Eikä pidä unohtaa Kotkan Meripäiviä, joka on ehdottomasti yksi Suomen parhaista tapahtumista

Kotka sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, Kymenlaakson maakunnassa. Kotkan naapurikuntia ovat Hamina ja Pyhtää, sekä mielipiteitä jakava Kouvola. Itselleni Kouvola on ollut aina tärkeä ja rakas paikka, sillä isovanhempani asuvat siellä, ja minulle Kouvostoliiton karuusessa on vain jotain kaunista. Olen muuttanut Kotkaan Helsingistä 10 vuotta sitten, vaikka alunperin olen siis maaseudulta kotoisin. Asumme nykyään Kotkansaaressa, Katariinan kaupunginosassa.

Kotkan murre ei ole minuun edelleenkään tarttunut, mutta monella muulla tapaa tunnen itseni hiukan enemmän kotkalaiseksi. Possolle tulee mentyä monesti ja ilman omaa venettä en osaisi Kotkassa elää. Saaristossa vietämme aikaa juuri niin paljon, että ei enempää oikein ehtisikään. Verkas ja rauhallinen elämänrytmi kiehtoo ja liikenneruuhkia ja metroon juoksemista en ole täällä ikävöinyt.

Kotka Fun Fact

  • Väkiluku: 53 263
  • Maakunta: Kymenlaakson maakunta
  • Perustettu 1879
  • Kuntaliitokset: Haapasaari, Karhula, Kymi
  • Kotkan keskusta sijaitsee Kotkansaarella
  • Kotkan korkein kohta on lähellä Haminaa sijaitseva Suurivuori

Suosittelen kaikkia lämpimästi tutustumaan Kotkaan ja sen kauniiseen luontoon, puistoihin ja saaristoelämään – etenkin kesällä – reissustasi tulee ikimuistoinen!