Olet täällä

Uuperinrinteet

Uuperinrinteet tarjoaa alamäkiliikunnan riemua ympäri vuoden!

Uuperinrinteet on Haminan ja Kotkan kaupunkien omistama laskettelukeskus. Talvirinteissä korkeuseroa 77 m, 6 rinnettä lastenrinteestä vaativaan mustaan ja neljä hissiä. Snow Park sekä lastenrinne helppokäyttöisine naruhisseineen. Alppityylisessä päärakennuksessamme palvelee myös rinnekahvio.

Rinnekausi avattu 8.12.

Rinteet pyritään pitämään avoinna 7.4.2013 saakka, joten tulossa on siis pitkä rinnekausi. Käytössä aluksi Somparinne ja Sompahissi, pituudeltaan 500m ja 70m korkeuseroltaan, sekä osittain myös Kahvilarinne. Muiden rinteiden lumetus jatkuu vuorotta ja pakkasien riittäessä tavoitteenamme on aukaista lisää rinteitä ja hissejä jo seuraavalle viikonlopulle.

Vuoden 2012 Lähikeskus

Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen valitsema Vuoden 2012 Lähikeskus Uuperinrinteet on siis Suomen paras pieni hiihtokeskus! Hamina ja Kotkan kaupunkien omistama hiihtokeskus on etelärannikon  korkeuseroltaan suurin ja tarjoaa laskettelun riemua kaikentasoisille harrastajille lastenrinteistä erääseen Suomen haastavimmista mustista rinteistä!

Kesäkaudella toimii Uuperi Ghost Bike Park!

Rinnealueella voi harrastaa alamäki-pyöräilyä. Ankkurihissi on käytössä ja valmisteltuja reittejä rinnealueella ja rinnealueen ulkopuolella on käytössä jo seitsemän. Polkujen pituudet ovat 600-800 m ja korkeusero 77 m. Lisää valmistuu kesän aikana. Reittien suunnittelusta ja rakentamisesta on vastannut Kymi Anti-Flow-pyöräilyseuran aktiiviset harrastajat.

Reittien vaativuus määritellään kuten talvellakin, vihreästä mustaan. Kaikentasoisille ajajille löytyy siis laskettavaa. Hissin käyttö pyörällä ei ole aivan niin helppoa, kuin talvella suksilla, mutta aivan yhtä turvallista. Lajin luonteeseen kuuluu, että kokeneemmat harrastajat opastavat ja ajavat mielellään aloittelijoiden kanssa.

Uuperin vuokraamosta löytyy myös vuokrattavia pyöriä ja suojavarusteita kypäristä polvi-suojiin. Ns. fullface eli myös leuan suojaava kypärä onkin pakollinen varuste hissiin pääsyyn. Muuten lajista nauttiakseen tarvitsee vähintään etujousitetun maastopyörän.