KotkaMerikaupunki Kotka

Kotka on kansainvälinen kohtaamispaikka keskellä Kaakko135° aluetta hyvien kulkuyhteyksien päässä niin pääkaupunkiseudulta kuin muualta Suomesta.

Kotka on  Kymijoen ja meren yhdyskohtaan syntynyt teollisuus- ja satamakaupunki. Kaupungin historia kantaa kauas, sillä alueen saaristo on toiminut jo muinaisten viikinkien kulkureittinä itään. Risteyskohtana Kotka on aina ollut myös vilkas kauppapaikka. Tänä päivänä kaupungin satamat ovat nykyaikaisia monitoimisatamia ja kauppa käy samaan malliin kuin ennenkin.

Nykyään Kotka on tunnettu myös viihtyisiksi rakennetuista viheraluestaan, Kotkan puistot ovatkin Suomen palkituimmat! Keskustan puistot, Kotkan Veistospromenadi, Sibeliuksenpuisto suihkulähteineen sekä englantilaistyylinen Isopuisto, tarjoavat kulkijalle viehättävää katseltavaa ja mukavia levähdyspaikkoja. Upea Sapokan Vesipuisto pienvenesataman äärellä  on Suomen palkituin puistokokonaisuus ja Katariinan Meripuisto meren rannalla tarjoaa virikkeellistä tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin! Vesi-teemaa täydentävä Jokipuisto sijaitsee Kymijoen rannalla Karhulan kaupunginosassa.

Kulttuuri kukoistaa myös Kotkassa. Sen voi nähdä jo kaupungin keskustassa tai ympäristössä liikkuessa. Erilaisia tapahtumia, konsertteja ja näyttelyjä on jokaiseen makuun ympäri vuoden! Kotkan kaupunginteatterin esityksiä on kolmella näyttämöllä ja Kymi Sinfoniettan konsertteja kuullaan Kotkan lisäksi myös Kouvolassa. Tapahtumatarjonnasta saa ajankohtaista tietoa kaakon kalenterista

Kaupungin nähtävyydet, Merikeskus Vellamo, akvaariotalo Maretarium ja Langinkosken keisarillinen kalastusmaja sekä monet muut kohteet kertovat oman tarinansa kaupungin historiasta ja nykypäivästä.

Kotkan matkailuyrittäjien laadukkaat palvelut on esitelty kattavasti Kaakko135° sivuilla majoitus | ravintolat, kahvilat | ostokset | liikenne | kokoukset | muut palvelut

Tervetuloa nauttimaan  merikaupunki Kotkan ja  Kaakko135° alueen  monipuolisesta tarjonnasta!